МЕТОДИ ПОБУДОВИ ЗАВАДОЗАХИЩЕНИХ НАВІГАЦІЙНИХ СИСТЕМ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ МІСЦЕПОЛОЖЕННЯ НАЗЕМНИХ РУХОМИХ ОБ’ЄКТІВ - Krivovyaz, A.T.; Budaretsky, Yu.I.; Bakhmat, M.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано методи підвищення завадозахищеності супутникових радіонавігаційних систем (СРНС) для навігації і топогеодезичної прив’язки наземних рухомих об’єктів (НРО). Наведено порівняльні характеристики запропонованих методів підвищення завадозахищеності СРНС. Запропоновано варіанти побудови автономних навігаційних систем (АНС). Розглянуто порівняльні характеристики СРНС і АНС. Наведено результати експериментальних оцінок визначення напрямку і швидкості руху за допомогою мікромеханічного гіроскопу і доплерівської радіонавігаційної системи (ДРНС) як складових частин АНС, так і за допомогою СРНС під час руху НРО по пересіченій місцевості. Визначено доцільність комплексування СРНС і АНС.