МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ВИБОРУ ОПТИМАЛЬНОЇ ТАКТИКИ ГАСІННЯ ПОЖЕЖ У ПРИМІЩЕННЯХ ЦЕХІВ ДЕРЕВООБРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Koval, O.M.; Hulida, Ye.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розроблено математичну модель для вибору оптимальної тактики локалізації та гасіння пожеж у закритих приміщеннях деревообробних підприємств. Модель містить всі необхідні залежності для встановлення оптимального часу локалізації і гасіння пожежі з урахуванням основних чинників пожежі. На підставі математичної моделі розроблено блок-схеми алгоритмів і пакет прикладних програм на мові С++ для роботи в середовищі Windows XP. Математична модель дає змогу обґрунтовано визначати оптимальний варіант тактики гасіння пожежі з необхідною при цьому кількістю сил і засобів та необхідними для ліквідації пожежі газодимозахисним спорядженням і термозахисним одягом. Наукова новизна полягає в тому, що вперше за допомогою оптимізаційної математичної моделі розглянуто та обґрунтовано основні положення тактичних дій системи пожежогасіння.