ПРОГНОЗУВАННЯ ТРАФІКУ КОМП’ЮТЕРНОЇ МЕРЕЖІ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ МЕРЕЖЕВОГО ОБЛАДНАННЯ - Droniuk, I.M.; Fedevych, O.Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
На основі розробленої інформаційної технології реалізовано моніторинг трафікy комп’ютерної мережі. Описано розроблене програмне забезпечення для моніторингу трафіку. На основі теорії Ateb-функцій реалізовано прогнозування тренду трафіку. Спираючись на результати прогнозування трафіку та максимальне допустиме завантаження вузла мережі для забезпечення якості обслуговування, реалізується перерозподіл навантаження у мережі. Здійснений перерозподіл забезпечує збільшення коефіцієнта завантаження обладнання, що підвищує ефективність використання мережевого обладнання.