УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ CORDIC ДЛЯ ОБЧИСЛЕННЯ ТРИГОНОМЕТРИЧНИХ ФУНКЦІЙ ЗАСОБАМИ ПРОГРАМОВАНОЇ ЛОГІЧНОЇ ІНТЕГРАЛЬНОЇ СХЕМИ - Moroz, L.D.; Boretskyy, T.R.; Skolozdra, M.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено оптимізовані алгоритми обчислення функцій синуса-косинуса засобами програмованої логічної інтегральної схеми (ПЛІС), виявлено їх переваги та недоліки порівняно із класичними реалізаціями та отримано основні характеристики реалізованих методів. Використання методів оптимізації обчислень синуса та косинуса у засобах ПЛІС дають змогу покращити основні характеристики алгоритму у їхній апаратній реалізації порівняно з класичним методом у вигляді мегафункції, за допомогою якої істотно зменшується кількість тактів, латентність, кількість необхідних блоків та збільшується мінімальна тактова частота.