МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ТЛУМАЧЕННЯ ДЕФІНІЦІЇ "СОЦІАЛЬНА БЕЗПЕКА" - Pidlypna, R.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Здійснено огляд теоретичних підходів до тлумачення категорії "безпека". Представлено результати дослідження поняття та сутнісні характеристики соціальної безпеки, проаналізовано теоретико-методологічні основи його дослідження. Висвітлено погляди різних науковців щодо визначення дефініції соціальної безпеки. Згруповано підходи до розуміння суті соціальної безпеки за двома основними напрямами: статичний (традиційний) та наслідковий. Окреслено основні думки науковців, що досліджували ці напрями. Систематизувавши викладені підходи, запропоновано авторське визначення цієї категорії.