АНАЛІЗ КЛАСИЧНИХ ТЕОРІЙ РЕГІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ КРІЗЬ ПРИЗМУ СУЧАСНИХ УЯВЛЕНЬ ПРО МЕТРОПОЛІЙНІ ПРОЦЕСИ - Matskiv, O.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано класичні теорії регіональної економіки в контексті генезису наукових підходів, які передували безпосередньому дослідженню метрополійних процесів. Охарактеризовано основні положення теорій, описано їх переваги, недоліки та можливості застосування для розуміння метрополійних процесів. Виокремлено основні чинники просторового розвитку, що покладені в основу розглянутих теорій з позиції використання їх для розкриття потенціалу метрополійних процесів. Систематизовано теоретичні підходи за генезисом для розкриття положень метрополійної теорії.