ФІНАНСОВИЙ КОНТРОЛЬ ЯК НАПРЯМ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ БЮДЖЕТНОГО ПРОЦЕСУ НА МІСЦЕВОМУ РІВНІ - Vlasyuk, N.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
В умовах обмеженості фінансових ресурсів та фінансової кризи в Україні особливо нагально постають питання, пов’язані з ефективністю використання бюджетних коштів. Розглянуто та проаналізовано проблеми, пов’язані з неефективним використанням бюджетних коштів на місцевому рівні. Обґрунтовано потребу проведення фінансового контролю як інструменту підвищення ефективності використання коштів регіонального рівня та висвітлено основні типові порушення, виявлені державними контролерами під час виконання місцевих бюджетів. Визначено основні заходи, які мають покращити ефективність бюджетного процесу на місцевому рівні, втілення яких допоможе сконцентрувати бюджетні ресурси на вирішенні пріоритетних проблем регіону.