"ІНОЗЕМНА МОВА ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ" ЯК ІНТЕГРОВАНА НАВЧАЛЬНА ДИСЦИПЛІНА В ОВОЛОДІННІ ІНШОМОВНОЮ КОМПЕТЕНЦІЄЮ З ФАХУ - Malynovs’ka, O. L.; Mason, S. R. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Розглянуто питання вивчення навчальної дисципліни "Іноземна мова за професійним спрямуванням". Наголошено, що суть професійно орієнтованого вивчення іноземних мов полягає у його інтеграції зі спеціальними дисциплінами. Вивчення навчальної дисципліни "Іноземна мова за професійним спрямуванням" є більш складним та багатогранним процесом, оскільки, з одного боку, передбачає оволодіння іноземною мовою як лінгвістичним явищем, а з іншого – передбачає використання іншомовних розумових форм і категорій у площині конкретноїгалузіта в їїокремих професійних сферах. Тобто це – формування та розвиток іншомовних та професійних знань, а отже – інтеграція лінгвістичної та професійної компетенцій. Тільки за умови наявності цих двох компетенцій можна говорити про оволодіння студентами навчальної дисципліни "Іноземна мова за професійним спрямуванням".Зазначено, що основною умовою успішного оволодіння студентами"Іноземної мови за професійним спрямуванням" є успішне засвоєння ними двох дисциплін: "Іноземна мова (Загальний курс)" таспецдисципліни за напрямом підготовки.Лише у цьому разі вонизможутьуспішно продукувати іншомовні комунікативні акти за напрямом професійного спрямування. Акцентовано на інтегрованій особливості вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням та подано модель вивчення навчальної дисципліни "Іноземна мова за професійним спрямуванням".