СУТНІСТЬ ТА ЗНАЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА - Lakiza, V.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Відзначено актуальність превентивних заходів стосовно різного роду небезпек на об’єктах господарювання України, а також підвищення їх здатності до ефективної діяльності та забезпечення економічної безпеки шляхом розвитку виробничого потенціалу підприємств за допомогою активізування інноваційного розвитку. Проаналізовано підходи та уточнено дефініцію поняття "економічна безпека", визначено її основні цілі та компоненти, взаємозв’язок між структурними елементами, складові частини економічної безпеки підприємства, сформовано рекомендації щодо напрямів удосконалення економічної безпеки підприємства.