АНАЛІЗ РІВНЯ ФІНАНСОВОЇ АВТОНОМІЇ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ - Zhmurko, N.V.; StakhovskaM.Yо. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто основні положення фінансової автономії місцевого самоврядування в Україні. Одночасно із цим визначено ознаки автономії в контексті місцевого самоврядування, а також організаційно-правові засади її існування. Досліджено систему кількісних показників фінансової автономії місцевих органів влади. Розраховано і проаналізовано показники фінансової автономії з наданням їх характеристики. Виявлено проблемні аспекти забезпечення фінансової автономії, зокрема наголошено на недостатньому рівні фінансової автономії місцевого самоврядування для виконання своїх повноважень. Запропоновано всі шляхи вирішення наявних проблем.