ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТРАХОВИХ КОМПАНІЙ - Havrilyak, T.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Описано та проаналізовано особливості формування фінансово-інвестиційного потенціалу страховими компаніями зарубіжних країн. Зокрема, здійснено аналіз валових страхових премій країн Європи та Латинської Америки. Серед європейських країн особливу увагу приділено Великобританії, Франції та Італії як лідерам зі збирання страхових платежів. Також у діяльності страхових компаній світу виділено інвестиційну складову, яка є основною поруч зі страховими операціями. Проаналізовано інвестиційні операції страховиків світу та вивчено склад інвестиційного портфеля.