ФАКТОРИНГ ЯК МЕТОД ПОПЕРЕДЖЕННЯ ВАЛЮТНИХ РИЗИКІВ - Bogach, Yu.Yu.; Peredalo, K.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено трактування терміна "факторинг" різними авторами, розглянуто його завдання, зазначено роль факторингових операцій у попередженні валютних ризиків, проаналізовано тенденції та динаміку ринку факторингу в Україні, зокрема структуру джерел фінансування факторингових операцій та розподіл обсягу наданих фінансових послуг за укладеними договорами факторингу для основних галузей економіки, зазначено переваги експортера, банку-фактору та покупця (боржника) при використанні факторингу у процесі здійснення зовнішньоекономічної діяльності, перераховано рекомендації щодо ефективного використання факторингу в сучасних умовах.