НАФТОПЕРЕРОБНА ГАЛУЗЬ У СИСТЕМІ ПАЛИВНО-ЕНЕРГЕТИЧНОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ - Rymar, M.V.; Lykun, N.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Паливно-енергетичний комплекс є запорукою енергетичної безпеки держави. Зокрема, важливу роль у забезпеченні держави паливними ресурсами відіграють підприємства нафтопереробного комплексу. Розглянуто стан і перспективи розвитку нафтопереробної галузі України у системі паливно-енергетичного комплексу. Здійснено аналіз її сучасного стану та визначено перспективи розвитку, окреслено основні проблеми як у паливно-енергетичному комплексі України, так і в нафтопереробній галузі. Проаналізовано Енергетичну стратегію України на період до 2030 р. та виокремлено основні завдання до вирішення проблем нафтопереробної галузі.