РОЗВИТОК АГРАРНОГО ВИРОБНИЦТВА У РОЗВИНЕНИХ КРАЇНАХ СВІТУ: УРОКИ ДЛЯ УКРАЇНИ - Soloviy, S.B. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано особливості аграрного виробництва в розвинених країнах світу та оцінено можливості використання позитивного зарубіжного досвіду у цій сфері в Україні. Визначено проблеми, пов’язані з особливістю впровадження такого досвіду в Україні в умовах системної економічної кризи та зовнішньої агресії. Встановлено необхідність державної підтримки сільським територіям, яку потрібно спрямовувати в конкретні проекти та програми з урахуванням особливостей сільських територій, що має надати поштовх до створення нових робочих місць і нових взаємовідносин на селі, збільшити інвестування в сільську інфраструктуру.