МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПОБУДОВИ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ОБЛІКУ, АНАЛІЗУ ТА АУДИТУ - Bondarenko, O.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Досліджено еволюцію наукових підходів до організації автоматизованої системи бухгалтерського обліку, аналізу, аудиту; визначено основні методичні підходи до автоматизованої системи бухгалтерського обліку, аналізу, аудиту; охарактеризовано моделі автоматизованих інформаційних систем бухгалтерського обліку, аналізу, аудиту; виділено та обґрунтовано напрями вдосконалення теоретико-методологічних основ бухгалтерського обліку, аналізу, аудиту в умовах автоматизації. Обґрунтовано необхідність удосконалення теорії та практики впровадження і використання комп’ютерних систем бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту. Проаналізовано вплив інформаційних технологій на розвиток теорії, організації та методології бухгалтерського обліку; місця і ролі інформаційних систем бухгалтерського обліку, аналізу, аудиту; визначено механізм адаптації бухгалтерських програм до нестабільності нормативного поля та методичного забезпечення; проведено теоретичне обґрунтування методології проектування інформаційних систем бухгалтерського обліку, здатної забезпечити зниження складності та тривалості традиційного інтеграційного процесу розроблення систем завдяки пропозиціям щодо нових підходів і технологій на всьому життєвому циклі – від задуму до реалізації.