СВІТОВІ ЕКОНОМІЧНІ КРИЗИ: ПРИЧИНИ ВИНИКНЕННЯ, НАСЛІДКИ ТА ШЛЯХИ ПОДОЛАННЯ - Orlovska, A.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Досліджено основні засади та підходи до управління економічним розвитком країни у складні періоди її розвитку. Визначено суть економічної кризи, етапи її впливу на економіку країн. Проаналізовано історію та основні передумови виникнення світових криз. Наведено роботи відомих економістів та політиків світового рівня щодо механізму розвитку економічних і фінансових криз. Розглянуто та проаналізовано причини виникнення економічних криз в Україні, визначено основні проблеми національної економіки.