ОСОБЛИВОСТІ ПРОГНОЗУВАННЯ ВИТРАТ НА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ УСТАНОВ ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ - HenykО.V.; Kozlovskyy, S.O.; Maselko, T.Ye. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Запропоновано методичні підходи до моделювання процесу прогнозування обсягів фінансових витрат на забезпечення діяльності установ природно-заповідного фонду країни. Охарактеризовано етапи, цілі, завдання, а також макро- і мікроекономічні рівні прогнозування витрат на діяльність природно-заповідних установ. Наведено економічні, екологічні та соціальні фактори, які істотно впливають на обсяги видатків щодо забезпечення діяльності як окремих природно-заповідних господарств, так і природно-заповідного фонду країни загалом. Розглянуто процеси побудови, статистичного аналізу, оцінки, удосконалення та можливості використання економетричних моделей для визначення прогнозованого фінансового забезпечення діяльності природно-заповідних установ. Доведено доцільність визначення прогнозованих обсягів фінансових витрат на діяльність природно-заповідних установ для сприятливого, реального і кризового сценаріїв розвитку економіки.