ЗАКОРДОННИЙ ДОСВІД СТИМУЛЮВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА МОЖЛИВІСТЬ ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ В УКРАЇНІ - Andrushkiv, I.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Досліджено закордонний досвід стимулювання інноваційної діяльності та можливість його застосування в Україні, різноманітні методи та інструменти стимулювання та підтримання інноваційної діяльності, які успішно використовуються у європейських країнах. Розглянуто досвід стимулювання та підтримання інноваційної діяльності таких Німеччини, Франції, Великобританії, США, Фінляндії, Росії, Чехії, в яких реалізуються комплексні стратегії розвитку інноваційної діяльності. Зроблено висновок про те, що кожна країна використовує свої інструменти сприяння інноваційній діяльності. Україна повинна використовувати досвід економічно розвинених країн щодо реалізації інноваційної політики, адже економічно розвинені країни вже пройшли значний шлях у напрямку реалізації інноваційної стратегії і мають великий досвід у цій галузі.