КЛАСИФІКАЦІЯ ЦЕЛЮЛОЗНО-ПАПЕРОВОГО ШЛАМУ, ШЛЯХИ ЙОГО УТИЛІЗАЦІЇ ТА МОЖЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ - Shepelyuk, I.R. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено класифікацію відходів целюлозно-паперового виробництва. Розглянуто та проаналізовано можливі напрями утилізації та повторного використання різних видів волокнистого шламу целюлозно-паперового виробництва у світовій практиці. Встановлено, що найбільш поширеними напрямами використання є його захоронення, компостування, спалювання тощо. Однак, найбільш перспективним як з екологічної, так і з економічної точки зору є використання його як наповнювача при виготовленні деревинних і будівельних композиційних матеріалів.