ЕКОЛОГО-РЕКРЕАЦІЙНИЙ НАПРЯМ РОЗВИТКУ – ВАЖЛИВА СКЛАДОВА ЧАСТИНА ОПТИМІЗАЦІЇ ТУРИСТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ - Nevenchenko, A.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто рекреацію Карпатського регіону, яка є не просто частиною економіки краю, а становить основу її господарської системи. Актуальність цього дослідження випливає із необхідності здійснення комплексних наукових досліджень функціонування рекреаційних систем. У цьому аспекті інтегрування наукового знання, вдосконалення наявних і розроблення нових методів дослідження є необхідними умовами наукового підходу раціоналізації використання рекреаційних ресурсів та формування рекреаційної інфраструктури. Запропоновано основні засади стратегії використання природних ресурсів Карпатського регіону – рекреаційний.