ТЕХНОЛОГІЇ ПРОЕКТУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ КОРИДОРІВ ЯВОРІВСЬКОГО ГІРНИЧО-ПРОМИСЛОВОГО РАЙОНУ - Korolko, S.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто теоретико-методологічні положення комплексного проектування відновлюваних територій з наступним їх залученням до екологічної мережі як екологічних коридорів. Науково обґрунтовано застосування фітомеліоративних та інформаційних технологій проектування екологічних коридорів Яворівського гірничо-промислового району. Внаслідок відкритого видобутку покладів корисних копалин і негативного впливу військової діяльності на території Яворівського полігону знищується рослинний та ґрунтовий покрив, активізуються деградаційні процеси в урбанізованій екосистемі, проявляється негативний вплив техногенних факторів на здоров’я населення. Тому реалізація стратегії збалансованого природокористування господарського комплексу Яворівського гірничопромислового району (ГПР) шляхом створення екологічних коридорів на основі сучасних інформаційно-аналітичних методів та екологічних технологій є актуальним.