АНАЛІЗ КОЛЕКЦІЙ ДЕКОРАТИВНИХ РОСЛИН КВАРТАЛУ № 2 НАЦІОНАЛЬНОГО ДЕНДРОЛОГІЧНОГО ПАРКУ "СОФІЇВКА" НАН УКРАЇНИ - Sobchenko, V.F. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Внаслідок здійснення інвентаризації кварталу № 2 НДП "Софіївка" (2007-2012 рр.) визначено, що колекційний фонд за період 1997-2012 рр. автор збагатив на 21 вид і 31 форму декоративних рослин, які належать до 16 родів і 12 родин загальною кількістю 156 шт., зокрема – 30 % кущів і 70 % дерев. Серед деревних порід вегетативно розмноженими є 98 % рослин, зокрема: внутрішньовидове щеплення (гомотрансплантація) – 74 %, міжвидова (гетеротрансплантація) – 12 %, віддалена (ксенотрансплантація) – 14 %. З методів вегетативного розмноження використано модифіковані автором: копулювання в 95 % випадків і 5 % – окулірування; які проведено або на штамби самосіву – 84 %, або на рослини, які пересаджували – 16 %.