ВУГЛЕЦЕВИЙ БАЛАНС ПРИРОДНИХ КОМПЛЕКСІВ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ

  • A.G. Chaskovskyy НЛТУ України, м. Львів
  • Yu.S. Myklush НЛТУ України, м. Львів
  • Kyumerle Tobias Університет ім. Гумбольдта, м. Берлін
  • Olofson Pontus Університет, м. Бостон
Ключові слова: лісова рослинність, лісозаготівлі, лісовідновлення, лісорозведення, депонування вуглецю, моделювання

Анотація

Землекористування є важливим фактором у глобальному циклі кругообігу вуглецю, зокрема внаслідок заростання лісом сільськогосподарських земель. Важливим є оцінювання впливу змін землекористування на обсяги депонування вуглецю в природних комплексах та їх вуглецевий потенціал.

З використанням карт змін площ лісів та сільськогосподарських земель з 1988 по 2007 рр., які базуються на супутникових знімках, статистичних даних, моделі обліку вуглецю проаналізовано обсяги депонування вуглецю залежно від змін у землекористуванні у ХХ ст. і змодельовано потенційне депонування вуглецю до 2100 р. за різних сценаріїв обсягів вирубки лісів, лісовідновлення та лісорозведення. Майбутня експансія лісів буде, швидше за все, зберігати або навіть підвищувати регіональний тренд стоку вуглецю до 1,48 ТгС/рік. Це може надати істотні можливості емісії вуглецю для індустріальних районів і розвитку сільських регіонів.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Переглядів анотації: 213
Завантажень PDF: 0
Опубліковано
2015-02-25
Як цитувати
Chaskovskyy, A., Myklush, Y., Tobias, K., & Pontus, O. (2015). ВУГЛЕЦЕВИЙ БАЛАНС ПРИРОДНИХ КОМПЛЕКСІВ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ. Науковий вісник НЛТУ України, 26(1), 16-29. https://doi.org/10.15421/40260102
Розділ
Лісове та садово-паркове господарство