ОСОБЛИВОСТІ РОЗМНОЖЕННЯ AESCULUS CARNEA HAYNE

Yu.V. Evtushenko

Анотація


Наведено результати дослідження насіннєвого та вегетативного способів розмноження Aesculus carnea Hayne. Визначено технічну та ґрунтову схожість насіння, охарактеризовано морфобіометричні параметри різновікових сіянців. Встановлено, що у разі розмноження гіркокаштана м'ясо-червоного щепленням, найдоцільнішим буде проведення простого або поліпшеного копулірування. Розкрито біотехнологічні особливості отримання рослин-регенерантів A. carnea шляхом розмноження методом культури in vitro. Підібрано найоптимальнішу схему отримання асептичної культури, склад живильних середовищ для індукції процесів морфогенезу та ризогенезу.

Ключові слова


гіркокаштан м'ясо-червоний; окулірування; копулірування; мікроклональне розмноження; живильне середовище; in vitro

Повний текст:

PDF


DOI: https://doi.org/10.15421/40260705

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.