ДЕНДРОФЛОРА МАЛО-ТУРЯНСЬКОГО ЛІСНИЦТВА: АНАЛІЗ ТА ОХОРОНА

  • M.Ye. Gaydukevych Прикарпатський НУ ім. Василя Стефаника, м. Івано-Франківськ
  • M.О. Lusenko Прикарпатський НУ ім. Василя Стефаника, м. Івано-Франківськ
Ключові слова: лісові насадження, деревостан, ботанічна пам'ятка природи, дендрофлора, життєва форма

Анотація

Досліджено дендрофлору фітоценозів Мало-Турянського лісництва ДП "Вигодське лісове господарство" ("Вигодське ЛГ"). Обстежено лісові насадження лісництва, складено конспект дендрофлори, проведено її аналіз, досліджено заповідний об'єкт лісництва – ботанічну пам'ятку природи загальнодержавного значення "Осій". У лісових насадженнях Мало-Турянського лісництва виявлено 58 видів деревних рослин, які належать до 36 родів та 20 родин. Найчисельніша за родовим та видовим складом – родина Розових, яка займає близько 16 % дендрофлори. За життєвими формами рослини поділяють на дерева (53 %), кущі (40 %) та кущики (7 % дендрофлори).

На території лісництва з 1975 р. охороняють, як ботанічну пам'ятку природи загальнодержавного значення, заповідне урочище "Осій", де панують мішані букові праліси. Надано деякі практичні рекомендації стосовно збереження та охорони рослинного покриву лісництва загалом та заповідного об'єкта "Осій" зокрема.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Переглядів анотації: 258
Завантажень PDF: 0
Опубліковано
2016-02-25
Як цитувати
Gaydukevych, M., & Lusenko, M. (2016). ДЕНДРОФЛОРА МАЛО-ТУРЯНСЬКОГО ЛІСНИЦТВА: АНАЛІЗ ТА ОХОРОНА. Науковий вісник НЛТУ України, 26(1), 62-68. https://doi.org/10.15421/40260108
Розділ
Лісове та садово-паркове господарство