КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ГЛОБАЛІЗАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ

  • V.V. Durytskyy Національний університет "Львівська політехніка", м. Львів
  • H.V. Durytska Львівський навчально-науковий інститут ДВНЗ "Університету банківської справи", м. Львів
Ключові слова: сталий розвиток, глобалізація, індекс сталого розвитку, структура інвестицій, іноземні інвестиції

Анотація

Визначено суть концепції сталого розвитку та основні її компоненти: економічну, екологічну та соціальну. Обґрунтовано, що глобалізація – це комплексне геополітичне, геоекономічне і геокультурне явище, яке здійснює потужний вплив на всі сторони життєдіяльності суспільств, особливо на можливості їх сталого розвитку. Охарактеризовано основний індикатор сталого розвитку країн для його складових та проаналізовано місце України в світовому рейтингу за критеріями індексу сталого розвитку (ISD).

Визначено та проаналізовано основні чинники, що характеризують вплив глобалізаційних процесів на сталий розвиток України: обсяг і структура інвестицій, зокрема іноземних, структура і динаміка зовнішньої торгівлі. Визначено ключові загрози глобалізації, які можуть стати на перешкоді сталому розвитку. На основі дослідження запропоновано основні (стратегічні) етапи забезпечення сталого розвитку України.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Переглядів анотації: 85
Завантажень PDF: 0
Опубліковано
2015-03-19
Як цитувати
Durytskyy, V., & Durytska, H. (2015). КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ГЛОБАЛІЗАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ. Науковий вісник НЛТУ України, 25(3), 193-199. вилучено із https://nv.nltu.edu.ua/index.php/journal/article/view/1151
Розділ
Екологічна економіка і сталий розвиток